For tiden på promotur...

Eller promotripp, kanskje. Det er det nærmeste en debutant kommer råkk'n'råll.

Akkurat nå er jeg på sletta før en evetuell oppover- eller nedoverbakke. Det betyr at romanen er lansert, navnet mitt er ute, men terningen er ikke kastet.

Jeg merker jeg blir litt sånn i 24/7-"reality.no handler om ..."-modus, for å si det med Ulrik B. Slaatten. Noe som fører til at det blir umulig å forholde seg til spørsmål som ikke handler om meg, boka eller meg i forhold til boka. Beklager dette...
 • Current Mood
  nervous nervous

Blog-in og blog-out

Mellom dette innlegget og det forrige som du ser (Big Brother og Bubka), er det en hel haug med innlegg som bare jeg ser.

Nå ble du nysgjerrig?

Det er jo som med alle samtaler her i livet, noe sier jeg høyt, mens noe annet tenker jeg i mitt stille sinn. Blog intet unntak.

Dvs. det sitter vel en og annen systemansvarlig hos leverandøren av dette Blog-samfunnet med rett til å bryte inn i hodet mitt. Blog-in!

Og blog-out.
 • Current Mood
  hyper hyper

BigBrother og Bubka-metoden

Fra 1983 til 1997 var russeren Sergej Bubka dominerende i stavhopp. Han satte noe sånt som 35 verdensrekorder, og innehar fortsatt rekorden på 6.14cm, satt i 1994. Bubka visste helt sikkert på slutten av 80-tallet at han var god for 6.14 allerede da, men siden alle konkurrenter var milevis unna, ble strategien selvfølgelig å legge på én og én centimeter hver gang det var viktig konkurranse. Det er mer penger i 35 verdensrekorder enn et kjempehopp.

Big Brother og andre Reality-produsenter har kanskje en tilsvarende strategi. Hver sesong må man dra den litt lenger, i årets tyske versjon er det et helt år som gjelder.

Hva ender det opp med? Tips mottas!
 • Current Mood
  scared scared

Jeg eksisterer!

Slik ville kanskje noen av hovedpersonene i Reality.no tenkt med disse omtalene i Dagsavisen, Dagens Næringsliv og Bergens Tidende på trykk/nett.

Og slik tenker selvfølgelig jeg også, delvis. Plutselig ser man verden gjennom linser der det eneste man søker etter er sitt eget navn.
 • Current Mood
  excited excited

Hva er egentlig en blog?

Forleden slo jeg fast tre ting ad. form:
1. Dette er en blog.
2. Jeg driver med et eksperiment.
3. Jeg skriver på norsk.

Dagens spørsmål er:
Hva er egentlig en blog?
Springende refleksjoner gjort offentlig?
En personlig kommentar til den mediarefererte virkeligheten?
Et umulig forsøk på å knytte sammen noen tråder i kaoset?
Et ynkelig forsøk på å gjøre egne meninger viktigere enn de er?

La meg gjøre en enkel sammenligning. For rundt hundre år siden ble det normalt å fotografere bilder fra ens eget liv. Det var mest for en selv, litt for sine aller nærmeste, og bare i veldig få tilfeller for allmennheten.

Blogging er litt på samme måte, ikke? Mest for en selv.
 • Current Mood
  artistic artistic

Vårlista er offentlig!

Velkommen til min blog. 23. februar romandebuterer jeg med REALITY.NO. Fram mot denne datoen og i ukene etter ønsker jeg å eksperimentere som BLOG'er. En liten note til leserne: Jeg skriver på norsk fordi romanen i første omgang kun vil nå det norske markedet.
Gyldendal har nettopp annonsert vårlista, og etter dette er det ingen vei tilbake.
 • Current Mood
  happy happy